top of page

Statutul SMART POL

CONDIȚII GENERALE

Smart Pol nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Utilizatorul sau oricare terta parte o poate suferi in urma folosirii platformei Smart Pol.

Prin crearea si utilizarea Contului sau înscrierea electronică în Sindicatul Smart Pol, Utilizatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

 

Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului Utilizatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenele si Conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului.

Smart Pol isi rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenele si Conditiile Site-ului pentru a reflecta orice modificări ale modului si conditiilor de functionare a Site-ului sau orice modificări ale cerințelor legale. Documentul este opozabili Utilizatorilor de la momentul afisarii in Site.  În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe Site versiunea modificată a Documentului, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestui Document.

Regulamentul se completeaza cu Politica de confidentialitate si Politica de utilizare cookie-uri si Termenii Smart Pol pentru obținerea Insignelor

 

Validitatea contractelor incheiate prin mijloace electronice

 

Conform Legii comerțului electronic _ Legea 365/2002 cu modificările si completarile ulterioare
„Art. 7: Validitatea, efectele juridice și proba contractelor încheiate prin mijloace electronice
(1) Contractele încheiate prin mijloace electronice produc toate efectele pe care legea le recunoaște contractelor, atunci când sunt întrunite condițiile cerute de lege pentru validitatea acestora.
(2) Pentru validitatea contractelor încheiate prin mijloace electronice nu este necesar consimțământul prealabil al părților asupra utilizării mijloacelor electronice.
(3) Proba încheierii contractelor prin mijloace electronice și a obligațiilor care rezultă din aceste contracte este supusă dispozițiilor dreptului comun în materie de probă și prevederilor Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică.”

CONDIȚII SMART STORE - Magazin On-line

1. DEFINITII SI TERMENI

 

Smart Pol – este denumirea Sindicatului Național al Polițiștilor Smart Pol (S.N.P. Smart Pol) și a platformei www.smartpol.org, organizație cu personalitate juridică dobândită conform Legii 62/2011, având CIF 39797841 cu adresa în Timișoara, 300385 și a S.C. Smart Advertising & Design S.R.L., CIF 43327619, J35/3397/20120, societate cu personalitate juridica și adresa în Timișoara, 300385, str Ghe lazar 40, IBAN : RO57BTRLRONCRT0576810101, BANCA TRANSILVANIA, Statut: Activa, Cod CAEN: Activităţi de realizare a soft-ului la comandă - cod CAEN 6201. Adresa sediului fiscal: Ghe Lazar 40, Timisoara, TM. Prin Smart Pol se poate înțelege, în cuprinsul Termenilor și Condițiilor și partenerii vânzători sau partenerii așa cum sunt aceștia definiți mai jos.

 

Vanzator – S.N.P. Smart Pol sau Orice Partener care își vinde produsele în Smart Store – Secțiunea de magazine on-line a Smart Pol.( https://www.smartpol.org)

 

Partener – Orice comerciant care acceptă conditiile prezentului Document și încheie un contract de utilizare a spațiului Smart Store(https://www.smartpol.org) cu Smart Pol sau deținatorii drepturilor de proprietate ai acestei secțiuni. 

 

Cumparator – poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica sau orice entitate juridica care efectueaza o Comanda.

 

Client – poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre Smart Pol (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre Smart Pol si acesta si care necesita, crearea si utilizarea unui Cont.

 

Utilizator – orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica inregistrata pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

 

URL Personal – pseudonim prin care un anumit Utilizator/Client/Cumparator poate adauga Continut pe Site. URL-ul este asociat informatiilor din Site ale Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului cu denumirea de “Nume Utilizator”.

 

Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii Bunuri, etc.). Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete si actualizate.

 

Cosul – sectiune din Cont care permite Cumparatorului/Utilizatorului sa adauge Bunuri sau Servicii pe care doreste sa le achizitioneze la momentul adaugarii sau la un moment ulterior;

 

Site – Smart Store – magazinul online gazduit la adresa web www.SmartPol.org/magazin si subdomeniile acestuia.

 

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site.

 

Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu listat pe Site, inclusiv produsele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.

 

Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Bunuri si/sau Servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.

 

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

 

Continut – reprezinta:

– toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;

– continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

– orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/partener al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;

– informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;

– informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;

– date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

 

Review – o evaluare scrisa de catre detinatorul sau beneficiarul unui Bun sau Serviciu, evaluare redactata pe baza experientei personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune daca Bunul sau Serviciul respecta sau nu specificatiile mentionate de catre producator.

 

Intrebare – formula de adresare catre alti Utilizatori/Clienti/Cumparatori cu scopul de a obtine informatii despre Bunurile sau Serviciile din pagina respectiva.

 

Raspuns – informatie scrisa care este transmisa Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului care a adresat o Intrebare in Site. Raspunsul reprezinta o explicatie oferita de un Utilizator/Client/Cumparator unui alt Utilizator/Client/Cumparator in cadrul unei discutii.

 

Document – prezentele Termene si Conditii.

 

Comunicari Comerciale – orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.)  continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la Bunuri si Servicii adaugate in sectiunea “Cont/Cosul meu” precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie.

 

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun si/sau Serviciu de catre Vânzător, Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

 

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

Membru Smart Pol - polițiștii care își desfășoară activitatea conform Statutului Polițistului și se constituie conform prevederilor Constituției României Art. 9 și Art. 40 privind dreptul la liberă asociere, Legii nr. 62/2011 și Art. 68 din Statutul Polițistului ca membrii ai Sindicatului Smart Pol. Existența și funcționarea sindicatului sunt reglementate prin statut și regulamentele de organizare și funcționare precum si prin decizile forurilor de conducere.

Civil - cetățean al unui stat, cu excepția militarilor și polițiștilor din sistemul de siguranță și ordine publică.

Inspectorat/Structură - Locul de muncă unde își desfășoară activitatea profesională persoanele care comandă produse de uniformă. Completarea incorectă a acestui câmp în secțiunea de plasare a comenzii poate atrage răspunderea penală.

2. DOCUMENTE CONTRACTUALE

 

2.1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

 

2.2. Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

 

2.3. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.

 

2.4. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.

 

2.5. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului, in completarea acestuia fiind certificatul de garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia pentru Bunurile achizitionate, atunci când este cazul.

 

3. POLITICA DE VANZARE ONLINE

 

3.1. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Utilizator/Cumparator.

 

Pentru motive justificate Smart Pol și partenrii isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Utilizatorului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Utilizatorului/Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Smart Pol sau Partenerii Smart Pol.

 

3.2. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

 

3.3 In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, Smart Pol isi rezerva dreptul de a cere Utilizatorilor/Cumparatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul Site-ului.

 

3.4. Smart Pol poate publica pe Site informatii despre Bunuri si/sau Servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care Smart Pol are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

 

3.5. Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in euro (€).

 

3.6. In conditiile prevazute de lege, pretul Bunurilor electronice afisat pe Site, include Taxa de timbru verde.

 

3.7. In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

 

3.8 Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

 

3.9. Dupa 30 zile de la achizitionarea unui Bun sau Serviciu, Cumparatorului i se poate solicita inscrierea unui Review legat de Bunul sau Serviciul achizitionat. Solicitarea va fi transmisa catre adresa de e-mail inscrisa de Cumparator in Cont. In acest fel, Cumparatorul contribuie la informarea altor posibili Utilizatori/ Clienti/ Cumparatori de pe Site si se implica activ in dezvoltarea de noi Servicii si in detalierea cat mai completa a caracteristicilor Bunurilor.

 

4. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

 

4.1. Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru Servicii ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

 

5. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

 

5.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a Smart Pol, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

 

5.2. Clientului/Cumparatorului/Utilizatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de Smart Pol, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Smart Pol asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al Smart Pol.

 

5.3. Orice Continut la care Clientul/Cumparatorul/Utilizatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre Smart Pol si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea Smart Pol cu referire la acel Continut.

 

5.4. Clientul/Cumparatorul/Utilizatorul poate copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului.

 

5.5. In cazul in care Smart Pol confera Clientului/Cumparatorului/Utilizatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Clientul/Cumparatorul/Utilizatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea Smart Pol pentru respectivul Client/Cumparator/Utilizator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

 

5.6. Niciun Continut transmis catre Client, Utilizator sau Cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea Smart Pol si/sau al angajatului/prepusului Smart Pol care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

 

5.7. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

 

6. COMANDA

 

6.1. Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor si/sau Serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun si/sau un Serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun/Serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului/Serviciului.

 

6.2. Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

 

6.3. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

 

6.4. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

 

6.4.1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;

 

6.4.2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Smart Pol/Vânzători, in cazul platii online;

 

6.4.3. datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

 

6.5. Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun sau sa renunțe la un Serviciu, în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renunțare la un Serviciu expiră în termen de 14 zile de la:

– ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Cumparatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat

– ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese

 

6.6. In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, acesta va contacta vanzatorul pentru indicatii.

 

6.7. In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

 

6.7.1. pentru Comenzile achitate cu card online ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata sau prin generarea unui voucher cu valoarea produsului returnat;

 

6.7.2. pentru Comenzile achitate cu Op/ramburs/iTransfer/ Card bancar-> prin virament bancar sau prin generarea unui voucher cu valoarea produsului returnat;

 

6.8. Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi Bunurile (se va lua data cea mai recenta).

 

6.9. In cazul in care un Bun si/sau Serviciu comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.

 

6.10. Disponibilitatea unui Bun va fi afisata in Site în secțiunea special destinată. Face excepție bunul comandat si procesat in sistem de comanda nominalăâa.

 

7. BUNURI/SERVICII PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETRAGERE

 

7.1. Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele:

 

7.1.1. contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al Cumparatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere după executarea completă a Contractului de către Vanzator;

 

7.1.2. furnizarea de Bunuri si/sau servicii al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care Vanzatorul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;

 

7.1.3. furnizarea de Bunuri confecţionate după specificaţiile prezentate de Cumparator sau personalizate în mod clar; Toate bunurile care au aplicate însemnele sau denumirea unei instituții ori numele unei persoane sunt personalizate în mod evident, se realizaează doar pe comandă nominală și sunt exceptate de le dreptul de retragere;

 

7.1.4. furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

 

7.1.5. furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de Cumparator;

 

7.1.6. furnizarea de Bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

 

7.1.7. furnizarea de înregistrări audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate după livrare;

 

7.1.8. furnizarea de conţinut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al Cumparatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere.

7.1.9. furnizarea de bunuri si servicii către membrii Sindicatului Smart Pol.

 

8. CONFIDENTIALITATE

 

8.1. Smart Pol & Vânzătorii vor pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document sau potrivit Termenilor și Condițiilor Generale ale Site-ului Smart Pol.

 

8.2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

 

8.3. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul Site-ului. Smart Pol & Vânzătorii nu vor constitui subiecte de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

 

9. COMUNICARI COMERCIALE

 

9.1. Cumparatorul/Utilizatorul/Clientul isi poate modifica in orice moment optiunea cu privire la acordul dat Vanzatorului pentru Comunicarile Comerciale continand informatii generale si tematice inclusiv informatii cu privire la oferte sau promotii, dupa cum urmeaza:

 

9.1.2. prin modificarea setarilor din Cont

 

9.1.3. prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in Comunicarile Comerciale primite de la Vanzator; sau

 

9.1.4. prin contactarea Vanzatorului.

 

9.2. Prin adaugarea de Bunuri sau Servicii in sectiunea din Cont:

 

“Cosul meu”, Vanzatorul va transmite Cumparatorului/Utilizatorului Comunicari Comerciale cu privire:

 

– la modificarea pretului Bunurilor sau Serviciilor adaugate in sectiunea “Cosul meu”,

– la recomandari de Bunuri sau Serviciilor similare cu cele adaugate in sectiunea “Cosul meu”,

– la existenta Bunurilor sau Serviciilor in sectiunea “Cosul meu”, si

– disponibilitate stoc Bunuri sau Serviciilor adaugate in sectiunea “Cosul meu”.

 

9.3. In urma achizitionarii unui Bun sau Serviciu, Vanzatorul va transmite Cumparatorului/Utilizatorului Comunicari Comerciale cu privire la:

 

– sugestii de Bunuri sau Servicii recomandate a fi utilizate impreuna cu Bunul sau Serviciul achizitionat.

 

9.4. Clientul/Utilizatorul se poate dezabona, in orice moment, de la Comunicarile Comerciale mentionate la punctul 9.3. de mai sus  prin prin contactarea Smart Pol/Vânzătorilor in acest sens.

 

9.5. De asemenea, pentru imbunatatirea ofertei de Bunuri si Servicii si a experientei de cumparare, vom folosi datele dvs. pentru efectuarea de cercetari de piata si sondaje de opinie. Informatiile obtinute in urma acestor cercetari de piata si a sondajelor de opinie nu vor fi utilizate in scopuri publicitare ci doar in cele mentionate mai sus. Raspunsurile dvs. la cercetarile de piata si sondajele de opinie nu vor fi asociate cu identitatea dvs. si nici transmise catre terți și nici nu vor fi publicate. Puteti obiecta la utilizarea datelor in scopuri de cercetare de piata si sondaje de opinie in orice moment, prin contactarea Smart Pol/Vânzătorilor.

 

10. FACTURARE – PLATA 

 

10.1. Preturile Bunurilor si Serviciilor afisate in cadrul site-ului www.SmartPol.org includ taxele prevazute de legislatia in vigoare.

 

10.2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare

 

10.3. Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri si/sau Servicii vandute de Smart Pol, cu exceptia Bunurilor si/sau Serviciilor vandute de partenerii Smart Pol (Vânzătorii), precum şi pentru orice alte plati aferente Comenzii.

 

10.4. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

 

10.5 Datele cardului de plata ale Utilizatorului/ Cumparatorului nu vor fi accesibile Smart Pol sau Vânzătorilor si nici nu vor fi stocate de catre de Smart Pol sau de catre procesatorul de plati integrat in Site, ci doar de catre institutia de autorizare a Tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate Utilizatorul/ Cumparatorul va fi informat, anterior introducerii datelor.

 

10.6. Pentru motive de securitate a Tranzactiilor Utilizatorul/ Cumparatorul este sfatuit sa nu ramana logat pe Site si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces in cont nu este permisa si se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: sa contina cel putin opt caractere, incluzand litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale).

 

10.7. Clientul/ Utilizatorul/ Cumparatorul poate introduce datele mai multor carduri de plata pe care le detine.

 

11. LIVRAREA BUNURILOR

 

11.1. Conditiile de livrare a Bunurilor si Serviciilor vandute de catre Smart Pol le ragasesti in sectiunea special destinată a fiecărui produs.

 

11.2. Conditiile de livrare a Bunurilor si Serviciilor vandute de catre partenerii Smart Pol le regasesti in sectiunea specifica a fiecarui produs și in sectiunea de descriere a fiecarui partener in parte.

 

11.2. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

 

11.3. Produsele se livrează prin curier în 7-15 zile lucrătoare. Dacă produsele nu sunt în stocul magazinului ci în stocul furnizorului sau dacă este necesară producerea acestora pe comandă nominală ori sunt produse personalizate în mod evident, perioada de așteptare poate crește până la 60 zile. Prin plasarea unei comenzi de bunuri realizare la comandă sau personalizate în mod evident Cumpărătorul își asumă că acestea vor fi livrate în termenul cel mai lung.

12. GARANTII

 

12.1. Toate Bunurile/Serviciile comercializate de catre Smart Pol, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor.

 

12.2. In cazul Bunurilor vandute si livrate de partenerii Smart Pol, Cumparatorul va primi la livrare pentru fiecare Bun care beneficiaza de garantie un certificat de garantie cu toate detaliile.

 

12.3. Pentru o corecta comunicare a certificatului de garantie aferent Bunului din Comanda, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si sa acceseze informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

 

13. TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR

 

13.1. Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului).

 

 14. RASPUNDERE

 

14.1. Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

 

14.2. Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul/ Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

 

14.3. Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenele si Conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

 

14.4. Vanzatorul isi rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenele si Conditiile Site-ului pentru a reflecta orice modificări ale modului si conditiilor de functionare a Site-ului sau orice modificări ale cerințelor legale. Documentul este opozabili Clientilor / Utilizatorilor/ Cumparatorilor de la momentul afisarii in Site.  În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe Site versiunea modificată a Documentului, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestui Document.

 

15. SCRIEREA DE REVIEW-URI, COMENTARII, INTREBARI SI RASPUNSURI

 

Pentru sesizari sau reclamatii legate de Bunul si/sau Serviciul achizitionat, Cumparatorii au la dispozitie formularul de sesizari din cadrul Site-ului: http://www.SmartPol.org/reclamatii-sesizari. Termenul maxim de solutionare a reclamatiilor sau sesizarilor este de 45 de zile calendaristice de la primirea acestora.

 

16. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

 

16.1. Te rog sa parcurgi Politica de Confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care face parte din prezentul Document.

 

 17. FOLOLSIREA COOKIE-URILOR

 

17.1. Vezi Politica de Cookies, care face parte din prezentul Document.

 

18. FORTA MAJORA

 

18.1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

 

18.2.  Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

 

19. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

 

19.1. Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Utilizatori / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.

CONDIȚII DE DOBÂNDIRE A INSIGNELOR

Insignele Smart Pol pot fi dobândite de către membrii Sindicatului Național al Polițiștilor Smart Pol conform Termenilor și Condițillor aplicabile membrilor și membrilor de onoare ai organizației. Acestea pot fi consultate aici:

CONDIȚII FORUM

1. Generalitati

 

Smart Pol – este denumirea Sindicatului Național al Polițiștilor Smart Pol(S.N.P. Smart Pol) și a platformei www.smartpol.org, organizație cu personalitate juridică dobândită conform Legii 62/2011, având CIF 39797841 și adresa în Timișoara, 300385. Prin Smart Pol se poate înțelege, în cuprinsul Termenilor și Condițiilor și partenerii vânzători așa cum sunt aceștia definiți mai jos.

 

Forumul – Secțiunea de discuții și intereacțiuni între unitizatorii site-ului Smart Pol care se regăsește la adresa: https://www.smartpol.org/forum2

 

Forumul este guvernat de o serie de reguli clare, care trebuie respectate de catre toti membrii sai, din momentul in care se inregistreaza si isi creeaza un cont.

 

Inregistrarea este necesara pentru a citi mesajele postate de membrii deja inscrisi, si pentru a avea acces la anumite sectiuni, pentru a putea raspunde la mesaje, a putea descarca fisiere sau a avea dreptul de a deschide noi topicuri de discutii.

 

Toti membrii inregistrati trebuie sa inteleaga ca utilizarea de catre ei a forumului nu este un drept, ci un privilegiu acordat de catre Smart Pol, administratorii forumului rezervandu-si astfel dreptul de a-si selecta userii. Orice incalcare a prezentului Regulament permite moderatorilor sau administratorilor Smart Pol sa dea avertismente si in cele din urma sa restrictioneze (la libera lor discretie) accesul membrilor in cauza, pe perioada nedeterminata.

 

Nici un membru al forumului nu poate invoca drept scuza pentru incalcarea Regulamentului faptul ca nu stia de existenta lui.

Smart Pol are dreptul sa modifice oricand prevederile Regulamentului; recomandarea noastra este ca userii sa citeasca periodic prezentul document, pentru a cunoaste eventualele actualizari.

 

2. Interdictii

 

Pe forumul Smart Pol urmatoarele activitati ale membrilor sunt strict interzise:

 

a. crearea si folosirea de "clone" (mai multe conturi ale aceluiasi utilizator). Descoperirea de catre moderatori a acestor conturi va duce la suspendarea definitiva a conturilor clonelor si suspendarea pe o perioada de 15 de zile a contului principal.

 

b. atacul la persoana, jignirea sub orice forma a membrilor forumului, folosirea de cuvinte obscene, amenintatoare, abuzive sau indecente, comportament nepotrivit sau ofensator. Un comportament civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior si nu a persoanelor care le-au postat.

 

c. postarea de informatii, fisiere etc cu incalcarea dreptului de autor si a drepturilor conexe prevazute de Legea 8/1996, precum si a oricaror alte drepturi ale tertilor. Toate drepturile de autor (copyright) asupra fotografiilor atasate in cadrul forumului apartin autorilor. Reproducerea lor (pe orice suport) fara permisiunea autorilor reprezinta o incalcare a legilor in vigoare. Daca doriti sa le folositi va rugam sa contactati autorii lucrarilor. Smart Pol nu isi asuma in niciun fel obligatia de a proteja pozele afisate in cadrul forumului, de a despagubi autorii si nici de a ajuta autorii sa fie despagubiti pentru pagubele pe care le-au suferit.

 

d. postarea de discutii sau deschiderea de topicuri despre subiecte care contravin legilor Romaniei (incluzand dar fara a se limita la informatii false, vulgare, defaimatoare, rasiste, cu orientare sexuala sau orice alte date considerate ilegale pe teritoriul Romaniei) sau care instiga la incalcarea acestor legi

 

e. postarea aceluiasi mesaj sau postarea de mesaje similare pe mai multe topicuri de conversatie ("flood")

 

f. postarea de discutii care nu au legatura cu subiectul in cauza ("offtopic"). Moderatorii isi rezerva dreptul de a sterge aceste comentarii si de a da un avertisment userilor in cauza.

 

g. scrierea mesajelor cu deformari ale limbii romane, de genul: tz, sh, k, etc. Pentru a se face mai bine intelesi, userii pot folosi diacritice. (ţ, ş, etc)

 

h. folosirea abuziva a smiley-urilor in mesajele postate (iconitele animate), scrierea de mesaje alcatuite exclusiv din astfel de smiley-uri, scrierea exclusiv cu majuscule sau folosirea excesiva a culorilor

 

i. postarea de reclame sub orice forma (inclusiv imaginile/link-urile din avataruri, semnatura/status, posturi ce nu au legatura cu subiectul...etc). Este interzisa postarea oricarui link din afara domeniului Smart Pol in semnatura/status.

 

j. folosirea intentionata a unui nickname asemanator cu unul deja existent (se poate crea confuzie), precum si folosirea drept nickname a numelui unei societati sau a unei pagini personale web (sanctiunea este banarea imediata)

 

k. folosirea de proxy-uri anonime/tor/vpn

 

l. folosirea de catre minorii sub 16 ani a ariilor interzise

 

m. atasarea de fisiere ce contin virusi, troieni, spyware, softuri comerciale fara licenta, crack-uri sau orice fel de atasament ilegal sau potential periculos ; in general este recomandat sa nu se ataseze nici un fel de fisier decat in cazul in care aceasta actiune are un fundament solid si este pe deplin justificata.

 

n. trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate altor membri, chiar daca este facuta prin intermediul PM, trimiterea de "mailuri nesolicitate", "scrisori in lant" ori mailuri in masa, mesaje instant etc; este de asemenea interzisa publicarea, transmiterea sau referirea la orice joc de tip "piramidal", MLM, schema de afiliere sau orice alta activitate menita a insela increderea unor alte persoane, precum si orice activitati similare unor fapte in privinta carora s-a probat in trecut potentialul infractional.

 

o. colectarea oricarui gen de informatie indentificabila personal de la utilizatori sau membri ai forumului, sau afisarea acestui tip de informatii, sub orice forma, inclusiv texte sau imagini (indiferent de forma, embed, upload, etc)

 

r. restrictionarea in orice mod a accesului altor membri la platformele de comunicatie puse la dispozitie de administratori prin intermediul forumului.

 

s. folosirea de mijloace ce blocheaza si/sau restrictioneaza contorizarea userilor, afisarea mesajelor comerciale sau a contentului original al forumului.

 

t. utilizatorii care au permisiunea de a isi modifica campul member title, nu trebuie sa foloseasca acest camp pentru a induce pe ceilalti utilizatori in eroare (ex: Admin, Administrator, Mod, Moderator, Super Moderator etc) sau pentru a face reclama.

 

u. folosirea in semnatura/status a unor elemente (imagini, link-uri, etc) menite sa induca in eroare alti utilizatori ai forumului

 

w. postarea de subtitrari, initierea sau intretinerea discutiilor despre acestea

 

Smart Pol isi pastreaza dreptul de a investiga si de a lua masurile legale cuvenite impotriva oricarei persoane care, in opinia sa discretionara, incalca aceste prevederi, incluzand, fara a se limita la aceasta, indepartarea continutului nepotrivit din cadrul forumului sau incetarea calitatii de membru a acestor persoane. In plus, in caz de suspiciune asupra legalitatii mesajelor postate, Smart Pol isi pastreaza dreptul de a denunta situatia catre autoritatile in masura sa aplice legea, acest fapt implicand inclusiv divulgarea catre aceste autoritati a datelor personale ale celor in cauza.

 

Prin postarea mesajelor dvs. pe forumul Smart Pol sunteti de acord ca dumneavoastra sunteti singurul responsabil si veti despagubi Site-ul sau tertii pentru orice paguba, costuri sau limitari de profit care apar ca urmare a postarii, transmiterii sau referintei de de catre dvs. a unor mesaje al caror continut incalca prevederile de mai sus.

 

3. Recomandari

 

Membrii trebuie sa tina seama de urmatoarele recomandari privind utilizarea in bune conditii a forumului Smart Pol:

 

a. sa respecte toate interdictiile de mai sus, in caz contrar Smart Pol putand apela la sanctiuni, de la un simplu avertisment pana la stergerea contului si restrictionarea accesului, iar daca este cazul, la autoritatile competente potrivit legislatiei romane in vigoare.

 

b. sa nu posteze inutil replici de 1-2 cuvinte de genul "Cool", "lol" etc; de asemenea sa nu dea un raspuns doar pentru a scrie ceva, ci doar daca au cateva idei coerente si pertinente la subiect

 

c. daca fac un comentariu la un mesaj postat imediat anterior, sa nu mai foloseasca citarea integrala a acestuia, pentru a nu ingreuna citirea de catre ceilalti utilizatori a textului

 

d. sa caute cu atentie (folosind functia "search") inainte de a deschide un subiect nou

 

e. sa nu abuzeze de mesajele personale (PM)

 

f. sa nu posteze comentarii deplasate la adresa altor membri si sa incerce sa ii ajute pe cei care nu cunosc anumite aspecte, chiar daca unele pot parea foarte "banale"  si "simple"

 

g. sa respecte deciziile moderatorilor si sa nu le comenteze pe forumul public; pentru aceste probleme se va folosi PM (personal message)

 

h. sa incerce sa creeze topicuri cat mai scurte si clare (a se evita topicuri confuze de genul "Am o problema. Cine ma poate ajuta?")

 

i. in cazul mesajelor postate de catre persoane juridice, sa obtina in prealabil acordul administratiei Smart Pol

 

j. sa nu posteze topicuri in care sa explice de ce intentioneaza sa renunte la forumul Smart Pol; aceasta este o alegere personala, fara relevanta pentru forum.

 

k. sa foloseasca butonul "raport / report" pentru a semnala subiecte de discutie sau postari care incalca regulamentul (inclusiv postari off-topic) si sa evite alimentarea acestor discutii prin flame

 

4. Drepturile si obligatiile moderatorilor (nota: moderatorii si super-moderatorii NU SUNT angajati ai S.N.P. Smart Pol; ei sunt raspunzatori pentru mesajele proprii scrise pe forum, iar acestea nu angajeaza sub nicio forma raspunderea S.N.P. Smart Pol)

 

Moderatorii sunt obligati:

 

- sa aiba o atitudine toleranta fata de utilizatori si sa-i ajute sa-si rezolve problemele fara a antrena vreun tip de disputa cu acestia

- sa inchida/stearga thread-urile doar cand acestea incalca flagrant regulamentul

- sa explice clar si argumentat motivul pentru care a fost inchis un thread, cand este cazul

- sa explice atunci cand este necesar (pe PM) de ce a sters posturile unui user

- sa nu abuzeze de thread-urile lipite sus. (importante)

 

In acelasi timp, moderatorii au dreptul:

 

- sa stearga orice post considerat offtopic

- sa curete orice post ce abunda in smilie-uri si sa atentioneze pe PM userul ce nu respecta regulamentul.

- sa stearga orice post ce contine reclame de orice fel (reclama - postarea de link-uri ce nu sunt utile si ontopic, postarea de denumiri de firme ce nu au nici o legatura cu subiectul thread-ului, trimiteri repetate catre o anumita pagina/firma...etc etc)

- sa avertizeze pe PM intotdeauna userii ce incalca regulamentul si sa propuna banarea acestora in cazul in care recidiveaza

- sa propuna banarea userilor ce au un limbaj trivial

 

5. Drepturile si obligatiile super-moderatorilor

 

Dintre drepturile de care se bucura super-moderatorii amintim:

 

- sa atentioneze pe PM userii ce au semnaturi/statusuri/avatare/limbaj ce nu respecta regulamentul forumului.

- sa baneze fara avertizare userii ce injura, posteaza warez/cracks

- sa propuna banarea userilor ce incalca repetat regulamentul

- sa propuna noi moderatori pe ariile deficitare si eliminarea moderatorilor ce nu isi duc la indeplinire indatoririle

- sa stearga fara avertizare thread-urile spam. (de genul "Castiga 1 milion.... etc) si sa baneze autorii acestora

Obligatia principala a super-moderatorilor este aceea de a se asigura de buna functionare a intregului forum in general.

 

6. Responsabilitati

 

In conformitate cu prevederile termenilor si conditiilor de utilizare ale site-ului www.SmartPol.com, precum si cu dispozitiile Legii comertului electronic 365/2002,  SmartPol nu are nici un fel de responsabilitate pentru continutul comentariilor postate de catre membri.

 

Chiar daca din momentul postarii, proprietatea asupra tuturor mesajelor revine Smart Pol, dreptul moral de autor si responsabilitatea continutului apartin in totalitate celor care au postat respectivele mesaje. Desi incercam sa monitorizam cat mai bine continutul mesajelor publicate, Smart Pol nu poate fi trasa la raspundere pentru oricare din regulile incalcate de membrii acestui forum, cu atat mai mult cu cat caracterul "real time" al postarilor face posibila oricand incalcarea accidentala a legii.

 

 

Daca considerati ca ati fost lezat de mesajele postate in Forum

 

In cazul in care o persoana considera ca i-a fost incalcat dreptul de autor sau ca i-au fost cauzate prejudicii prin postarea de mesaje pe forumul Smart Pol, noi nu putem dezvalui datele personale ale autorului mesajului, comunicarea acestor date catre terti nefiind permisa in lipsa acordului expres al persoanei vizate, in conformitate cu dispozitiile art. 5(1) al legii 677/2001.

 

Daca va considerati nedreptatit in orice mod datorita unui mesaj de pe forum, puteti proceda la sesizarea justitiei sau a altui organ abilitat de lege. Noi ne vom conforma si vom raspunde solicitarilor venite din partea unei astfel de autoritati publice, atata timp cat ele corespund rigorilor legale, urmand sa facem cunoscute datele autorului acestuia catre autoritatea competenta si sa ne conformam dispozitiilor acesteia, daca este cazul.

CONDIȚII PLATFORMĂ DE REDUCERI

Platforma de reduceri poate fi folosită exclusiv de către membrii Smart Pol. Partenerii noștrii au oferit aceste reduceri membrilor Smart Pol iar atribuirea nelegală a acestei calități poate reprezenta o încălcare a legii. 

CONDIȚII MEMBRII SMART POL 

 

Declarație de consimțământ - Membrii Smart Pol 

Termeni și Condiții:

Acord de Membru

1. Accept prin bifarea căsuței să devin membru cu drepturi depline al Sindicatului Național al Polițiștilor SMART POL, conform prevederilor legale și statutare despre care am luat la cunoștință. Sunt de acord ca sindicatul SMART POL să fie autorizat să proceseze datele mele personale introduse în cererea de adeziune/Înscriere, precum și datele care sunt colectate în cadrul activităților sindicale desfășurate în interesul membrilor, în următoarele scopuri: Atingerea obiectivelor și respectarea prevederilor din Statutul SMART POL, furnizarea de informații prin intermediul e-mail-ului, SMS-ului, telefonului, platformelor de social media referitoare la campaniile de marketing, oferte speciale, evenimente și/sau alte forme de publicitate, precum și contactarea în vederea desfășurării de activități sindicale, acțiuni în instanță, promovarea intereselor membrilor sau sondaje de opinie a membrilor.

2. Consimțământul în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal, precum și furnizarea datelor menționate mai jos sunt voluntare. Acest consimțământ poate fi revocat în orice moment, cu efect ulterior printr-o notificare gratuită către SMART POL. Notificarea de revocare a consimțământului poate fi realizată spre exemplu prin e-mail către sin.smartpol@gmail.com. Vă rugăm să aveți în vedere faptul că revocarea consimțământului nu afectează legalitatea utilizării datelor înainte de retragerea consimțământului (notificarea nu are impact retroactiv). Dacă consimțământul nu este acordat sau a fost revocat, datele personale nu vor fi utilizate în scopurile de mai sus.

3. În cazul în care aveți întrebări legate de această declarație de consimțământ sau de protecția datelor de către SMART POL în general, vă rugăm să nu ezitați să contactați sindicatul la adresa de e-mail: sin.smartpol@gmail.com

4. Am înțeles această declarație de consimțământ și sunt de acord cu procesarea datelor mele personale prin canalele de mai sus în scopurile descrise în această declarație de consimțământ.

 
5. Prezenta notificare privind protecția datelor este concepută pentru a vă informa cu privire la prelucrarea datelor dvs. personale și drepturile dvs. privind această procesare în conformitate cu Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR) și legislația națională în vigoare.


6. Datorită posibilelor modificări ale legislației, o modificare a acestor notificări privind protecția datelor poate deveni necesară. În acest caz, vom informa despre astfel de modificări. În măsura în care modificările afectează o prelucrare care se bazează pe consimțământul dvs., vă vom solicita un nou consimțământ, dacă este necesar.

7. Cunosc prevederile statului SMART POL și pe cele ale Legii 62/2011 a dialogului social și înțeleg că prezentul comsimțământ are la bază aplicarea și respectarea acestora. De asemenea declar că sunt de acord cu politica Smart Pol și cu modul de reținere a cotizație pe statul de plată al unității în care îmi desfășor activitatea

8. Calitatea de membru al S.N.P. Smart Pol are prioritate în fața instanțelor din România pentru dobândirea reprezentativității înaintea oricărui alt sindicat. Dacă la momentul dobândirii reprezantivității sunt înscris și în alte sindicate declar că opțiunea mea exclusivă este Sindicatul Național al Polițiștilor Smart Pol în detrimentul tuturor celorlalte sindicate. De asemenea acceptarea acestei prevederi înseamnă și retragerea mea din alte sindicate în care aș putea fi înscris.

 

Declarație de consimțământ - Membrii Junior Smart Pol 

Termeni și condiții:

 

I. Acord privind calitatea de membru:

 

1. Accept prin semnarea prezentei adeziuni în format digital, să devin membru junior al Sindicatului SMART POL, conform prevederilor legale și statutare și îmi dau acordul și manifest consimțământul să devin membru cu drepturi depline în momentul finalizării studiilor și numirea în primul grad profesional, fără a mai fi necesară nici o altă declarație de consimțământ din partea mea. La momentul finalizării studiilor și numirea în primul grad profesional, Sindicatul SMART POL va opera modificările necesare în cererea mea de adeziune prin completarea câmpului "Unitatea și Subunitatea" și va efectua demersurile necesare pentru reținerea pe statul de plată a cotizației, în cuantumul stabilit de către Consiliul de Coordonare al Sindicatului SMART POL. Împuternicesc Sindicatul SMART POL  să solicite unității de învățământ din care fac parte detalii despre situația mea școlară și detalii despre repartiția pe unității de la finalul studiilor.  

  

2. Pentru activitățile desfășurate în interesul membrilor junior de către Sindicatul SMART POL, pentru participarea la concursurile organizate de către SMART POL, precum și pentru acțiunile ce vizează atingerea obiectivelor SMART POL, mă oblig prin prezentul consimțământ să dețin calitatea de membru cu drepturi depline(angajat al M.A.I.) pentru o perioadă ce nu poate fi mai mică în timp, decât perioada în care am avut calitatea de membru junior.

 

3. Declar pe propria răspundere că voi respecta prevederile în materia dialogului social și nu voi adera la alt sindicat în perioada în care sunt membru al SMART POL. Voi informa orice persoană interesată despre opțiunea mea.

 

4. Pentru nerespectarea prezentului acord sunt incidente prevederile legale în materie iar partea păgubită poate solicita despăgubiri.

5. Calitatea de membru al S.N.P. Smart Pol are prioritate în fața instanțelor din România pentru dobândirea reprezentativității înaintea oricărui alt sindicat. Dacă la momentul dobândirii reprezantivității sunt înscris și în alte sindicate declar că opțiunea mea exclusivă este Sindicatul Național al Polițiștilor Smart Pol în detrimentul tuturor celorlalte sindicate. De asemenea acceptarea acestei prevederi înseamnă și retragerea mea din alte sindicate în care aș putea fi înscris.

 

 

II. Declarație de consimțământ


Sunt de acord ca sindicatul SMART POL să fie autorizat să proceseze datele mele personale introduse în cererea de adeziune/Înscriere, precum și datele care sunt colectate în cadrul activităților sindicale desfășurate în interesul membrilor, în următoarele scopuri: Atingerea obiectivelor și respectarea prevederilor din Statutul SMART POL, furnizarea de informații prin intermediul e-mail-ului, SMS-ului, telefonului, platformelor de social media referitoare la campaniile de marketing, oferte speciale, evenimente și/sau alte forme de publicitate, precum și contactarea în vederea desfășurării de activități sindicale, acțiuni în instanță, promovarea intereselor membrilor sau sondaje de opinie a membrilor.

 

Consimțământul în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal, precum și furnizarea datelor menționate mai jos sunt voluntare. Acest consimțământ poate fi revocat în orice moment, cu efect ulterior printr-o notificare gratuită către SMART POL. Notificarea de revocare a consimțământului poate fi realizată spre exemplu prin e-mail către sin.smartpol@gmail.com. Vă rugăm să aveți în vedere faptul că revocarea consimțământului nu afectează legalitatea utilizării datelor înainte de retragerea consimțământului (notificarea nu are impact retroactiv). Dacă consimțământul nu este acordat sau a fost revocat, datele personale nu vor fi utilizate în scopurile de mai sus.

În cazul în care aveți întrebări legate de această declarație de consimțământ sau de protecția datelor de către SMART POL în general, vă rugăm să nu ezitați să contactați sindicatul la adresa de e-mail: sin.smartpol@gmail.com

Am înțeles această declarație de consimțământ și sunt de acord cu procesarea datelor mele personale prin canalele de mai sus în scopurile descrise în această declarație de consimțământ.

 
Prezenta notificare privind protecția datelor este concepută pentru a vă informa cu privire la prelucrarea datelor dvs. personale și drepturile dvs. privind această procesare în conformitate cu Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR) și legislația națională în vigoare.


Datorită posibilelor modificări ale legislației, o modificare a acestor notificări privind protecția datelor poate deveni necesară. În acest caz, vom informa despre astfel de modificări. În măsura în care modificările afectează o prelucrare care se bazează pe consimțământul dvs., vă vom solicita un nou consimțământ, dacă este necesar.

Cunosc prevederile statului SMART POL și pe cele ale Legii 62/2011 a dialogului social și înțeleg că prezentul comsimțământ are la bază aplicarea și respectarea acestora.

 


CONDIȚII PLATFORMA ADMITERE

Conditiile de mai sus se aplica si utilizatorilor care solicita din partea Smart Pol servicii de indrumare si pregatire pentru admiterea in structurile de siguranta si ordine publica. Regulile se aplica extins si in momentul in care pregatirea sau videoconferintele migreaza catre alte platforme sau locatii. Consimtamantul acestora privind datele personale sau inregistrarea video(ex: videoconferinte) sunt acordate automat fara sa fie nevoie de solicitarea acordului de fiecare data cand pregatirea se efectueaza pe alte platforme(ex: Google Meets). Inregistrarile video sau audio pot avea loc si in timpul sedintelor test sau mostra.

Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului cat si prin accesarea grupurilor de lucru pe platforme externe Utilizatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenele si Conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului si accepta folosirea datelor personale si folosirea inregistrarilor din timpul intalnilor online in scopurile de marketing si pentru atingerea obiectivelor Smart Pol. Regulilor de mai sus li se adaugă Următoarele:

Utilizarea site-ului Smart Pol și achiziționarea produselor, respectiv conținutul digital și serviciile digitale disponibile pe site sunt reglementate de următorul set de termeni și condiții (în continuare „TC” sau ”Contractul”), precum și de restul documentelor menționate în prezentul document, fiind aplicabile tuturor utilizatorilor, fie persoane fizice sau juridice, a site-ului www.smartpol.org (denumit în continuare Site-ul sau platforma Smart Pol), cu excepția cazului în care se prevede altfel în prezentul document.

 

Accesarea, utilizarea sau achiziționarea oricăror produse și servicii puse la dispoziția dvs. pe platforma Smart Pol este supusă acceptării următorului set de termeni și condiții, ce formează Contractul dintre Smart Pol și dumneavoastră.

 

Vă rugăm să citiți cu atenție prezentul set de termeni și condiții înainte de a plasa o comandă sau de a vă înscrie la un curs.

 

Art.1. PĂRŢILE CONTRACTULUI

 

1.1 Prestatorul este S.C. Smart Advertising & Design S.R.L., CIF 43327619, J35/3397/20120, societate cu personalitate juridica și adresa în Timișoara, 300385, str Ghe lazar 40, IBAN : 

RO57BTRLRONCRT0576810101, BANCA TRANSILVANIA, Statut: Activa, Cod CAEN: Activităţi de realizare a soft-ului la comandă - cod CAEN 6201. Adresa sediului fiscal: Ghe Lazar 40, Timisoara, TM. in parteneriat cu Sindicatului Național al Polițiștilor Smart Pol (S.N.P. Smart Pol), organizație cu personalitate juridică dobândită conform Legii 62/2011, având CIF 39797841 cu adresa în Timișoara, 300385. Prin Smart Pol se poate înțelege, în cuprinsul Termenilor și Condițiilor și partenerii vânzători sau partenerii așa cum sunt aceștia definiți mai jos.
 

Vanzator – S.N.P. Smart Pol sau Orice Partener care își vinde produsele în Smart Store – Secțiunea de magazine on-line a Smart Pol.( https://www.smartpol.org)
 

Partener – Orice comerciant care acceptă conditiile prezentului Document și încheie un contract de utilizare a spațiului Smart Store(https://www.smartpol.org) cu Smart Pol sau deținatorii drepturilor de proprietate ai acestei secțiuni.  SMART POL , cu sediul în Municipiul București, Strada Poligrafiei, Nr. 30, Etaj 1, Camera 1, având CUI: RO12345678, Nr. de ordine la ORC: J40/1234/2020 și Identificator Unic la Nivel European EUID ROONRC.J40/1234/2020, denumit în continuare Prestatorul.

 

1.2 Beneficiarul este persoana fizică sau juridică care accesează sau utilizează site-ul sau achiziționează bunurile cu conținut digital sau serviciile digitale (denumite în continuare produse și servicii digitale) puse la dispoziție de către Prestator și se identifică prin datele sale care apar pe factura de comandă care se generează în momentul completării formularului de înscriere și este denumit în continuare Beneficiar, Cursant sau Utilizator.

 

Denumite în continuare în mod colectiv “Părțile” și în mod individual “Partea”.

 

Definiții:

 

În sensul prezentului set de termeni și condiții, expresiile de mai jos au următoarele semnificații:

 

- consumator – orice persoană fizică care acţionează în scopuri care se află în afara activităţii sale comerciale, industriale, artizanale sau profesionale;

- comerciant – orice persoană fizică sau juridică, indiferent dacă este publică sau privată, care acţionează în scopuri ce ţin de activitatea comercială, industrială, artizanală sau profesională;

- conţinut digital – date produse şi furnizate în format digital;

- contract la distanţă – orice contract încheiat între profesionist şi consumator în cadrul unui sistem de vânzări sau de prestare de servicii la distanţă organizat, fără prezenţa fizică simultană a profesionistului şi a consumatorului, cu utilizarea exclusivă a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanţă, până la şi inclusiv în momentul în care este încheiat contractul;

- date cu caracter personal – astfel cum sunt definite la art. 4 pct. 1 din Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE;

- preţ – bani sau o reprezentare digitală a valorii datorate în schimbul furnizării de conţinut digital sau de servicii digitale;

- serviciu digital – un serviciu ce prezintă una dintre următoarele caracteristici:

  a) permite consumatorului crearea, prelucrarea, stocarea sau accesarea datelor în format digital;

  b) permite schimbul de date în format digital încărcate sau create de consumator sau de alţi utilizatori ai serviciului respectiv sau orice altă interacţiune cu aceste date;

- suport durabil – orice instrument care permite consumatorului sau comerciantului să stocheze informaţii care îi sunt adresate personal, într-un mod accesibil pentru referinţe ulterioare, pentru o perioadă adecvată scopului informaţiilor şi care permite reproducerea neschimbată a informaţiilor stocate (de ex. adresa de poștă electronică);

- piaţă online – orice serviciu care utilizează software, inclusiv un site de internet sau o parte a unui site de internet sau o aplicație gestionată de către profesionist sau în numele acestuia, care le permite consumatorilor să încheie contracte la distanţă cu alţi profesionişti sau consumatori.

- platforma - orice platforma digitala unde consumatorii sunt invitati plecand de pe site-ul Smart Pol pentru interactiuni sau predarea cursurilor.

Art.2. OBIECTUL CONTRACTULUI

 

2.1 Obiectul Contractului îl reprezintă furnizarea de produse cu conținut digital și prestarea de servicii digitale, constând în cursuri educaționale și de formare, de către Prestator din gama de produse prezentate pe platforma Smart Pol sau prin alte mijloace sau canale de comunicare, Beneficiarului, în schimbul unui preț, pe bază de comandă respectiv înscriere în conformitate cu clauzele prevăzute în prezentul contract.

 

2.2. Specificațiile conținutului și serviciilor digitale, ce fac obiectul prezentului contract sunt comunicate de către Prestator Beneficiarului în detaliu fie prin publicare pe platformă sau în cadrul întâlnirii de informare și prezentare online stabilite între Beneficiar și reprezentanții Prestatorului.

 

2.3. Prestatorul își îndeplinește obligația de furnizare a produselor și a serviciilor digitale de la punctul 2.1 lit. a) și lit. b) la data la care produsul digital/serviciul digital devine accesibil pentru Beneficiar, respectiv prin activarea contului de utilizator pentru accesul pe platforma Smart Pol, iar achitarea prețului reprezintă acordul expres al Beneficiarului de începere a furnizării produselor și serviciilor digitale.

 

2.4. Produsele și serviciile digitale, care formează obiectul prezentului contract, nu sunt purtătoare de actualizări, nefiind menite a fi supuse vreunor actualizărilor sau susceptibile de actualizare.

 

2.5. Accesul și utilizarea site-ului, precum și efectuarea comenzilor/înscrierilor, respectiv achiziționarea produse cu conținut digital și prestarea serviciilor digitale sunt supuse și reglementate de prezentul document, de contractul încheiat între părți, de politicile Societății, precum și de legislația aplicabilă în materie. Folosirea site-ului, efectuarea comenzilor, achiziționarea și furnizarea produselor cu conținut digital și prestarea serviciilor digitale nu sunt posibile în lipsa unui acord asupra termenilor și condițiilor. În situația în care nu sunteți de acord cu prevederile acestor documente, vă rugăm să nu utilizați site-ul și să nu efectuați comenzi/înscrieri.

 

Art.3. ÎNCHEIEREA CONTRACTULUI. DURATA CONTRACTULUI

 

3.1 Prin acceptarea termenilor și condițiilor, respectiv prin comanda Beneficiarului și confirmarea comenzii de către Prestator, contractul se consideră încheiat între părți.

 

3.2 Prezentul document are valoare de contract, fiind valabil încheiat la distanță, exclusiv prin utilizarea de mijloace de comunicare la distanță, fără prezența fizică simultană a părților și fără a fi necesară semnătura părților (olografă sau electronică). Pentru evitarea oricărui dubiu, părțile convin că semnătura nu reprezintă în niciun caz o condiție de validitate a contractului.

 

Art.4. PREŢUL CONTRACTULUI ŞI MODALITĂŢI DE PLATĂ

 

4.1. Prețurile produselor și serviciilor digitale sunt comunicate de către Prestator în cadrul întâlnirii de informare și prezentare stabilite între Beneficiar și reprezentanții Prestatorului.

 

4.2. ​​Plata se va putea face online, cu cardul, prin intermediul unui procesator de plăți sau prin transfer bancar.

 

4.3. Produsele sau serviciile digitale se pot plăti fie integral, fie în rate, în funcție de înțelegerea părților. În cazul în care Beneficiarul efectuează plata prețului prin plăți recurente, Beneficiarul nu trebuie să parcurgă o procedură lunară sau anuală de plată, sumele aferente produselor și serviciilor digitale, ce fac obiectul contractului, urmând a fi debitate automat din contul Beneficiarului, la scadența fiecărei rate, potrivit înțelegerii părților.

 

4.4. Plata recurentă presupune că la data scadentă a fiecărei rate se va efectua automat plata de pe cardul introdus de către Beneficiar la prima comandă. Beneficiarul poate dezactiva în orice moment opțiunea de plată recurentă, cu un singur click, din contul de utilizator al Beneficiarului pe platforma Prestatorului.

 

4.5. Prestatorul va emite Beneficiarului o factură pentru produsele și serviciile digitale ce fac obiectul prezentului contract, scop în care Beneficiarul va furniza Prestatorului toate informațiile complete, corecte și actuale necesare emiterii facturii și a documentelor justificative prevăzute de lege.

 

4.6. Factura pentru orice comandă (inclusiv pentru plățile recurente) va putea fi regăsită în contul de utilizator al Beneficiarului de pe platforma Prestatorului și descărcată de pe aceasta.

 

4.7. Furnizarea produselor și serviciilor digitale prevăzute la art. 2.1 din prezentul contract respectiv accesul la platforma Prestatorului va avea loc doar după achitarea de către Beneficiar Prestatorului a prețului prezentului contract sau cel puțin a unei plăți parțiale în valoare minimă de 2000 lei. Excepția de la această clauză o constituie introducerea Beneficiarului în grupurile private de social media, în urma achitării avansului, indiferent de valoarea acestuia.

 

Art.5 DREPTURILE ŞI OBLIGAŢIILE PĂRŢILOR

 

5.1 Drepturile și Obligațiile Prestatorului

 

5.1.1 Să furnizeze produsele și serviciile digitale, în condițiile prevăzute de prezentul contract și de normele aplicabile. Obligația Prestatorului de furnizare a produselor și serviciilor digitale, ce fac obiectul prezentului contract, se consideră îndeplinită la momentul activării contului de utilizator al Beneficiarului pentru accesul la platforma Smart Pol aferent cursului, ce face obiectul prezentului contract. Beneficiarul nu va fi nevoit să instaleze niciun software suplimentar pentru urmărirea cursurilor.

 

5.1.2 Să emită factura fiscală aferentă, în modalitățile și în termenul prevăzut în prezentul contract.

 

5.1.3 În cazul retragerii Beneficiarului persoană fizică din contract în condițiile prevăzute în Anexa 1 din contract sau a încetării contractului de către Beneficiar în condițiile contractului, Prestatorul va interzice orice utilizare ulterioară a produselor sau serviciilor digitale, ce fac obiectul prezentului contract sau furnizat în temeiul prezentului contract, Prestatorul procedând la blocarea accesului la produsele sau serviciile digitale și/sau prin dezactivarea contului de utilizator al Beneficiarului.

 

5.1.4 Prestatorul își rezervă dreptul de a anula orice curs dacă nu s-au înscris suficienți participanți. În aceste situații se va restitui suma plătită în baza prezentului contract sau va putea fi utilizată de către Beneficiar, la alegerea acestuia, pentru înscrierea la un alt curs de pe platforma Smart Pol, din gama de cursuri ale Prestatorului.

 

5.2. Drepturile și obligațiile Beneficiarului

 

5.2.1. Să achite prețul convenit conform prezentului contract, la termenele stabilite. În cazul în care Beneficiarul nu onorează termenele de plată stabilite, Prestatorul este absolvit de furnizarea produselor și a serviciilor digitale și de obligația oferirii accesului la platformă sau oricăror facilități sau servicii conexe neachitate. În această situație accesul la platforma Prestatorului va fi suspendat de la data scadentă a obligației de plată și până la plata integrală a prețului.

 

5.2.2. Să respecte întocmai regulile de comunicare stabilite de Prestator pe grupul de suport și să nu folosească un limbaj nepotrivit sau licențios pe acest grup la adresa Prestatorului sau a oricărui alt participant în cadrul grupului sau cursului, fiind interzisă acestuia postarea de mesaje scrise/verbale sau manifestarea unor atitudini apte de a provoca orice fel de daună sau ar periclita imaginea Prestatorului sau a oricărei alte persoane. Discuțiile și/sau argumentările se vor purta pe un ton colegial, mesajele care nu respectă aceste minime reguli de conduită urmând a fi eliminate de pe platformă fără a fi necesară vreo notificare prealabilă.

 

5.2.3. În ipoteza în care Prestatorul apreciază că faptele/mesajele postate/limbajul/tonul folosit ar fi de natură a aduce prejudicii de orice fel sau a periclita imaginea acestuia ori sunt contrare normelor de drept, valorilor sociale/morale, ordinii publice sau bunelor moravuri, poate hotărî să scoată Beneficiarul din grupul de suport, fără a mai avea acces la acesta, notificând Beneficiarul în acest sens. Pentru înlăturarea oricărei îndoieli, Beneficiarul nu va avea dreptul de a pretinde restituire prețului în astfel de situații.

 

5.2.4. Să nu pună la dispoziția niciunui terț, indiferent de metodă ori suport, cu titlu gratuit sau oneros, materialele/cursul sau părți ale acestuia pus la dispoziția sa de către Prestator prin accesul la platforma Prestatorului, Beneficiarul având exclusiv dreptul de a folosi materialele/cursul spre îmbunătățirea abilităților proprii sau a propriului personal angajat. În acest sens Beneficiarul este obligat să nu divulge userul și parola de conectare la contul de utilizator către terți, acestea fiind destinate strict pentru a fi utilizate de Beneficiar.

 

5.2.5. Să nu aducă atingere imaginii Smart Pol, participanților sau autorului și să respecte dreptul de proprietate intelectuală și confidențialitatea informațiilor și datelor la care are acces în baza prezentului contract.

 

5.2.6. Să apere și să despăgubească Prestatorul împotriva oricăror reclamații, sesizări, pretenții ale unor terțe părți cu privire la modul în care Beneficiarul utilizează serviciile și produsele digitale ce fac obiectul prezentului contract.

 

5.2.7. Beneficiarul are dreptul să i se respecte confidențialitatea informațiilor și a datelor furnizate în temeiul prezentului contract, inclusiv dreptul la confidențialitatea și protecția datelor cu caracter personal.

 

5.2.8. Beneficiarul are dreptul să solicite și să obțină factura fiscală aferentă plății efectuate.

 

5.2.9. Atunci când Beneficiarul își exercită dreptul de retragere sau de încetare, în mod valabil și în condițiile prezentului contract, acesta are obligația de a se abține de la utilizarea produselor sau serviciilor digitale oferite de Prestator și totodată îi este interzisă punerea acestora la dispoziția terților.

 

5.2.10. Beneficiarul poate oferi din proprie inițiativă sau la solicitarea Prestatorului sugestii, păreri, testimoniale în legătură cu produsele și serviciile furnizate de Prestator. În acest sens Prestatorul va avea dreptul de a include sugestiile, părerile sau testimonialele cu privire la produsele și serviciile Prestatorului în articolele, platforma sau în materialele de prezentare ale Prestatorului, precum și de a publica sugestiile, părerile sau testimonialele cu privire la produsele și serviciile Prestatorului în reviste și pe pagini web.

 

Art.6 DREPTUL DE RETRAGERE

 

6.1. Beneficiari – comercianți

 

Având în vedere prevederile OUG 34/2014, în situația în care produsele și/sau serviciile digitale oferite de Prestator sunt achiziționate de comercianți, întrucât aceștia nu se încadrează în noțiunea de „consumator”, astfel cum acesta este definit de legislația în vigoare, dreptul de retragere nu este aplicabil.

 

6.2. Beneficiari – consumatori

 

Dreptul de retragere aplicabil Beneficiarilor, care au calitatea de consumatori, potrivit definiției din partea introductivă, este reglementat în Anexa 1 la prezentul contract.

 

Art.7 RĂSPUNDERE

 

7.1. Fiecare dintre părți este răspunzătoare pentru îndeplinirea întocmai, integral și la timp a tuturor obligațiilor asumate prin prezentul contract.

 

7.2. Acceptarea termenilor și condițiilor contractuale se confirmă prin bifarea căsuței corespunzătoare de pe site. Prin accesarea site-ului, crearea contului și utilizarea site-ului acceptați în mod expres și neechivoc termenii și condițiile site-ului în ultima lor versiune, comunicată în cadrul site-ului.

 

7.3. În cazul în care Beneficiarul-consumator, fără a exista vreun caz de neconformitate/nefurnizare a produselor și serviciilor digitale, decide în mod unilateral ca, după furnizarea produselor și serviciilor digitale de către Prestator, să nu utilizeze produsele digitale sau să nu acceseze platforma și instrumentele digitale puse la dispoziție de Prestator, în temeiul prezentului contract sau se răzgândește pur și simplu, Beneficiarul nu este îndreptățit la restituirea prețului, iar dacă prețul a fost achitat numai parțial, obligațiile de plată asumate rămân valabile potrivit contractului. Prezenta prevedere nu va aduce atingere dreptului de retragere a Beneficiarului.

 

7.4. În cazul în care Beneficiarul-comerciant, decide în mod unilateral ca, în cursul sau după furnizarea produselor digitale și a serviciilor digitale de către Prestator, să nu acceseze platforma, implicit conținutul digital și instrumentele digitale puse la dispoziție de Prestator, în temeiul prezentului contract sau se răzgândește, fără a exista un caz de culpă în executarea obligațiilor contractuale de către Prestator, Beneficiarul nu este îndreptățit la restituirea prețului, iar dacă prețul a fost achitat numai parțial, obligațiile de plată asumate rămân valabile potrivit contractului.

 

7.5. Pentru accesarea platformei Prestatorului este necesară existenta unei conexiuni la internet a Beneficiarului, Prestatorul nu poate garanta că serviciile oferite vor fi întotdeauna conforme cu dorințele Beneficiarului, neîntrerupte, la timp si fără erori, sau că erorile vor fi corectate în timp util, depinzând de furnizorul de servicii de internet a Beneficiarului, astfel Prestatorul nu poate fi ținut răspunzător pentru aceste disfuncționalități.

 

7.6. Pentru accesarea produselor si serviciilor digitale este nevoie de un laptop/telefon/tabletă/PC și de o conexiune la internet.

7.7. Smart Pol nu este raspunzatoare pentru modul in care interactioneza consumatorul/consumatorii si/sau beneficiarul/beneficiarii pe grupurile de suport sau de informare atat pe platforma Samrt Pol cat si pe platforme externe folosite pentru informare sau intalniri si nici pentru comunicarea in privat si in afara discutiilor si informatiilor de pe grupuri.

 

Art.8. CLAUZA DE CONFIDENŢIALITATE – PROTECȚIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

 

8.1. Beneficiarul se obligă să păstreze confidențialitatea față de terți, să nu dezvăluie sub nicio formă și prin niciun mijloc, să nu utilizeze în nicio modalitate, fie direct, fie indirect, fie în folos propriu, fie în folosul altuia, niciun fel de materiale, acte, date, informații rezultate din/în legătură cu relația contractuală dintre părți sau altor aspecte confidențiale aparținând Prestatorului, de care Beneficiarul a luat cunoștință în orice mod pe durata contractului.

 

8.2. Obligația de confidențialitate, astfel cum este prevăzută mai sus, se menține și după data încetării prezentului contract. Prin informații confidențiale se înțelege orice informație aparținând Prestatorului, autorilor sau terților cu care Prestatorul are relații de afaceri sau privind activitatea acestora și care este transmisă de către Prestator în executarea contractului, precum și orice împrejurare relevantă legată de Prestator (inclusiv, dar fără a se limita la cele prevăzute mai jos), indiferent dacă această informație a fost transmisă de către Prestator sau terți, primită de către Beneficiar în formă scrisă, orală sau în orice alt mod și care se referă inclusiv dar nelimitat la:

 

- Planurile de afaceri, de marketing și financiare ale Prestatorului, precum și ale clienților acestuia și/sau ale terților cu care are relații de afaceri sau cu care intră în contact prin natura activității desfășurate;

- Sistemul organizatoric, informațional și de management al Prestatorului;

- Informații referitoare la numele clienților și furnizorilor Prestatorului, precum și orice alte informații referitoare la datele tehnice, financiare, comerciale, indiferent dacă în documentele respective figurează sau nu cuvintele “confidențial” ori “proprietate exclusivă”.

 

8.3. Beneficiarul declară și înțelege că va folosi informațiile confidențiale care îi parvin pe parcursul executării prezentului contract numai în interesul și în scopul exercitării drepturilor și îndeplinirii obligațiilor sale, rezultate din prezentul contract și se obligă să nu le transmită terților, indiferent de motiv și indiferent de forma în care ar putea fi transmise.

 

8.4 Beneficiarul este de acord cu folosirea imaginii, fotografiilor, vocii sale, denumite ”Informații personale”, de către Prestator în scopul promovării de către Prestator a serviciilor sale.

 

8.5 Orice declarații sau interviuri, precum și dezvăluirea oricăror informații către media în legătură cu produsele și serviciile digitale se poate face de Beneficiar numai cu acordul prealabil scris al Prestatorului, cu excepția situațiilor prevăzute expres de lege.

 

8.6 Fiecare Parte este răspunzătoare, în mod independent, de respectarea cerințelor legale aplicabile pentru prelucrarea în mod legal a datelor cu caracter personal în contextul activităților sale desfășurate în scopul executării contractului. Fiecare Parte, atunci când va divulga celeilalte Părți date cu caracter personal privind angajații/reprezentanții săi în scopul executării contractului, se va asigura că va divulga numai informațiile necesare acestui scop. În cazul în care una dintre Părți divulgă orice date cu caracter personal către cealaltă Parte, altele decât cele prevăzute în contract și decât este necesar în vederea executării acestuia, aceste date vor fi șterse conform regulilor interne ale Părții destinatare, iar Partea destinatară nu își va asuma nicio răspundere pentru această prelucrare, orice divulgări nedorite sau alte incidente fiind în responsabilitatea exclusivă a Părții care divulgă astfel de date.

 

8.7. Pe durata executării contractului, fiecare Parte poate colecta, stoca și utiliza mai multe categorii de date cu caracter personal necesare, inclusiv nume, prenume, număr de telefon, adresă de e-mail, semnătura în legătură cu reprezentanții legali sau angajații celeilalte Părți, sau alte persoane care reprezintă respectiva Parte. Aceste date pot fi colectate de la cealaltă Parte sau direct de la persoana vizată, cu respectarea prevederilor legale în materia protecției datelor. Aceste date cu caracter personal ale persoanelor vizate menționate mai sus sunt necesare pentru a permite Părților să încheie și să execute contractul.

 

8.8. Beneficiarul este responsabil pentru toate datele cu caracter personal furnizate către Prestator, Prestatorul considerându-l autorizat să furnizeze astfel de date. Beneficiarul are obligația ca datele să fie pe întreaga durată a contractului, actuale, corecte și complete.

 

8.9. În măsura în care operațiunea de prelucrare a datelor cu caracter personal se întemeiază pe consimțământul persoanei vizate conform celor menționate mai sus, Beneficiarul, transferând datele cu caracter personal ale persoanelor vizate către Prestator, confirmă că a fost obținut consimțământul acestor persoane în mod corespunzător pentru prelucrarea datelor lor personale de către Prestator și își asumă întreaga responsabilitate în legătură cu aceasta.

 

8.10. În cazul în care prelucrarea datelor se realizează în temeiul interesului legitim al Părților, conform articolului 6 alineat 1) litera f) din Regulamentul (UE) 2016/679, interesele legitime se circumscriu în principal analizarea gradului de satisfacție a Beneficiarului față de serviciile/produsele Prestatorului, recuperării și încasării creanțelor datorate de Părți și parcurgerii oricărei proceduri judiciare/extrajudiciare. Prelucrarea nu poate fi extinsă la alte scopuri incompatibile cu scopurile pentru care sunt prelucrate  datele, cu excepția cazului în care există o obligație legală sau un alt temei justificat, care da dreptul Părții să prelucreze datele cu caracter personal, în acest caz se va proceda la informarea prealabilă a persoanelor vizate în mod corespunzător.

 

8.11. Părțile se obligă să prelucreze datele cu caracter personal obținute în virtutea executării contractului încheiat cu respectarea principiilor prevăzute de art. 5 alin. 1 din Regulamentul (UE) 2016/679. În sensul dispozițiilor prezentului contract, datele cu caracter personal care fac obiectul prelucrării sunt: nume, prenume, funcție, adresa de e-mail, număr de telefon, semnătura, serie și număr CI și alte date cu caracter personal a căror prelucrare este necesară pentru executarea contractului.

 

8.12. Părțile au obligația de a implementa măsuri tehnice și organizatorice în vederea asigurării unui nivel de securitate corespunzător în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal. Părțile trebuie să protejeze datele cu caracter personal împotriva distrugerii, modificării, divulgării ilegale sau accesului neautorizat.

 

8.13. Fiecare Parte își asumă în mod independent responsabilitatea privind prelucrarea datelor cu caracter personal. Încălcarea de către o Parte a prevederilor Regulamentului (UE) 2016/679 și a normelor general obligatorii adoptate în legătura cu protecția datelor cu caracter personal, nu poate fi apreciată ca o încălcare solidară și nu poate genera răspunderea solidară față de persoana sau autoritatea care constată această încălcare.

 

Art.9. DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ

 

9.1. Toate drepturile ce decurg din dreptul de proprietate intelectuală asupra produselor digitale și a serviciilor digitale, cursurilor, modelelor de curs, precum și a oricărui material folosit de formatorii incluși în programul de curs, în timpul procesului de formare sunt proprietatea sau se află în folosința Prestatorului și sunt protejate de legislația în domeniul proprietății intelectuale.

 

9.2. Denumirea, logo-ul, conținutul Site-ului, elementele grafice și de design, fotografiile, imaginile, semnele, textele, materialele video, precum și orice alte materiale transmise sub orice formă către Beneficiar (prin vizualizare directă pe site ori prin orice alte mijloace care aparțin sau au legătură cu Site-ul), precum și orice alte elemente ale site-ului sunt proprietatea Prestatorului și sunt protejate de legislația privind drepturile de proprietate intelectuală.

 

9.3. Beneficiarii nu dobândesc vreun drept de proprietate intelectuală asupra sau în legătură cu Site-ul și cu platforma Prestatorului, cu întregul conținut al acestora ori asupra materialelor video, webinarelor, materialelor de învățare, metodologiilor, bazelor de date, cursurilor, testelor online, temelor, conținutului ș.a.m.d. (denumite Materiale) puse la dispoziție de către Prestator sau cu care Beneficiarul a avut contact cu prilejul furnizării Produselor și Serviciilor digitale.

 

9.4. În sensul articolelor precedente, Materialele pot fi utilizate de Beneficiar exclusiv în scopul pentru care acestea au fost puse la dispoziție, în scop necomercial. Este strict interzisă copierea, preluarea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vânzarea, distribuirea totală sau parțială, în aceeași formă sau într-o formă modificată a Materialelor.

 

9.5. De asemenea, Beneficiarilor le este interzis să realizeze acte care pot conduce la afectarea conținutului Site-ului și/sau a elementelor de securitate ale Site-ului ori a elementelor Site-ului menite să asigure protecția drepturilor de proprietate intelectuală și a datelor cu caracter personal.

 

9.6. Încălcarea prevederilor prezentului capitol va atrage răspunderea potrivit legislației în vigoare.

 

Art.10. CLAUZA DE NECONCURENŢĂ

 

10.1. Beneficiarul garantează și răspunde că nu va intra, în mod direct sau indirect, în concurență cu activitatea Prestatorului și nici nu va desfășura, în mod direct sau indirect, el însuși, angajați ori interpuși ai acestuia, cu titlu gratuit sau cu titlu oneros, alte cursuri care au obiect identic sau similar cu cel pus la dispoziția sa de către Prestator.

 

10.2. În măsura în care această obligație este încălcată, Beneficiarul va fi ținut să acopere prejudiciul generat Prestatorului.

 

Art.11. ÎNCETAREA

 

11.1. În cazul Beneficiarilor – consumatori: contractul dintre părți încetează de plin drept, fără a mai fi necesară intervenția instanțelor judecătorești ori alte formalități, în următoarele condiții:

   - Prin îndeplinirea obiectului Contractului;

   - Prin acordul ambelor Părți;

   - Prin încetarea de către Beneficiarul-consumator, în caz de intervenire a unui caz de nefurnizarea sau neconformitate, în condițiile reglementate de legislația aplicabilă în materia protecției consumatorilor;

   - Prin exercitarea de către Beneficiarul-consumator a dreptului de retragere în condițiile prevăzute în prezentul Contract.

   - Prin rezoluțiune de către oricare dintre părți, în caz de încălcare a uneia sau mai multor obligații asumate prin Contract, cu notificarea prealabilă în vederea remedierii/executării obligațiilor, iar în caz de neexecutare în termen de 15 zile de la primirea notificării, contractul se consideră rezoluționat, fără a mai fi necesară vreo altă formalitate.

   - Celelalte situații prevăzute în prezentul Contract.

 

11.2. În cazul Beneficiarilor – comercianți: contractul dintre părți încetează de plin drept, fără a mai fi necesară intervenția instanțelor judecătorești ori alte formalități, în următoarele condiții:

   - Prin îndeplinirea obiectului Contractului;

   - Prin acordul ambelor Părți;

   - Prin rezoluțiune de către oricare dintre părți, în caz de încălcare a uneia sau mai multor obligații asumate prin Contract, cu notificarea prealabilă în vederea remedierii/executării obligațiilor, iar în caz de neexecutare în termen de 15 zile de la primirea notificării, contractul se consideră rezoluționat, fără a mai fi necesară vreo altă formalitate.

   - Celelalte situații prevăzute în prezentul Contract.

 

11.3. În cazul neachitării în termen a serviciilor contractate, Prestatorul este absolvit de obligația furnizării Produselor digitale și a serviciilor digitale, care fac obiectul prezentului Contract.

 

11.4. Încetarea Contractului nu va avea niciun efect asupra obligațiilor deja scadente ale Beneficiarului.

 

11.5. În cazul încetării prezentului contract, independent de motive, Beneficiarul se abține de la utilizarea produsului sau serviciilor digitale și de a le pune la dispoziția terților, Prestatorul având dreptul de a opri accesul/dezactiva contul Beneficiarului la acestea.

 

Art.12. FORŢA MAJORĂ

 

12.1. Niciuna dintre Părți nu răspunde de neexecutarea la termen sau/și de executarea în mod necorespunzător – total sau parțial – a oricărei obligații care îi revine în baza prezentului contract, dacă neexecutarea sau executarea necorespunzătoare a obligației respective a fost cauzată de forța majoră, aşa cum este definită de lege.

 

12.2. Partea care invocă forța majoră este obligată să notifice celeilalte părți, în termen de 5 (cinci) zile de producerea evenimentului și să ia toate masurile posibile în vederea limitării consecințelor lui.

 

12.3. Dacă în termen de 10 (zece) de zile de la producere evenimentul respectiv nu încetează, părțile au dreptul să-şi notifice încetarea de plin drept a prezentului contact fără ca vreuna dintre ele să pretindă daune-interese.

 

Art.13. ALTE CLAUZE

 

13.1. Beneficiarul nu va fi îndreptățit să cesioneze

 

 și/sau să transfere drepturile și/sau obligaţiile rezultând sau derivând din Contract către un terț fără consimțământul scris și prealabil al Prestatorului.

 

13.2. Părţile înţeleg şi acceptă ca toate sumele primite din parteneriate, promovări şi/sau publicitate în legătură cu conținutul digital și serviciile digitale ce fac obiectul prezentului Contact revin exclusiv Prestatorului.

 

13.3 În cazul neachitării în mod integral și cu respectarea termenului de scadență a Produselor digitale și serviciilor digitale comandate, conform prevederilor contractuale, Prestatorul este absolvit de obligația furnizării conținutului digital și serviciilor digitale.

 

13.4. Întârzierea la plată, peste data scadentă, dă dreptul Prestatorului de a întrerupe accesul la serviciile digitale până la achitarea sumelor cuvenite, potrivit prevederilor contractuale.

 

13.5. Prestatorul are dreptul de a refuza accesul pe Site și/sau plasarea, procesarea, acceptarea și onorarea unei comenzi, respectiv anularea comenzii sau suspendarea Serviciilor, ce fac obiectul prezentului Contract, în următoarele situații, fără a se limita la acestea:

   - Prestatorul are suspiciuni rezonabile cu privire la identitatea Beneficiarului;

   - Prestatorul are suspiciuni rezonabile că Produsele și Serviciile digitale vor fi folosite în scopuri ilicite sau imorale ori în scopuri contrare prezentului Contract ori a legislației incidente;

   - Beneficiarul utilizează Site-ul și/sau Produsele și Serviciile digitale în mod abuziv, ilicit, imoral, ilegal;

   - Plata/tranzacția nu a fost confirmată și/sau există suspiciuni rezonabile cu privire la aceasta;

   - Beneficiarul are o conduită de natură a prejudicia drepturile, interesele și/sau imaginea Prestatorului, a afiliaților săi ori a celorlalți Beneficiari;

   - Beneficiarul furnizează date false, incorecte sau incomplete și/sau plasează comenzi false ori frauduloase;

   - Beneficiarul nu respectă instrucțiunile prevăzute pe Site privind efectuarea unei Comenzi și/sau utilizarea Site-ului/Produselor și Serviciilor digitale;

   - Beneficiarul utilizează Site-ul în alte scop decât cel de informare și plasare comenzi respectiv nelegitime ori încalcă oricare dintre prevederile prezentului Contract, termenelor și condițiilor Site-ului, ale politicilor proprii unora dintre Produsele și Serviciile digitale sau instrumentele/platformele puse la dispoziția Beneficiarului de către Prestator și/sau ale legislației în vigoare;

   - Beneficiarul încalcă (sau există suspiciuni rezonabile că încalcă) drepturile de proprietate intelectuală și / sau confidențialitatea informațiilor ce aparțin Prestatorului.

 

14.6. Dacă situațiile prevăzute mai sus constituie o încălcare a legii și/sau au generat prejudicii Prestatorului, Prestatorul va avea dreptul de a sesiza autoritățile competente pentru sancționarea persoanei vinovate și, de asemenea, dreptul de a parcurge toate procedurile prevăzute de lege în vederea reparării în integralitate a prejudiciilor suferite, prezente sau viitoare.

 

Art.14. LITIGII

 

14.1. Toate litigiile şi disputele referitoare la prezentul contract vor fi soluționate pe cale amiabilă.

 

14.2. În cazul în care părțile nu reușesc pe cale amiabilă, orice litigiu decurgând din sau în legătură cu prezentul contract, inclusiv referitor la încheierea, nulitatea, interpretarea, executarea sau desființarea acestuia, va fi soluționat definitiv de către instanțele de judecată de drept comun în cazul Beneficiarilor-consumatori și de către instanțele de judecată din București în cazul Beneficiarilor-comercianți.

 

Art.15. CLAUZE FINALE

 

15.1. Orice comunicare dintre părţi referitoare la prezentele termene şi condiţii poate fi transmisă prin e-mail sau scrisoare, potrivit dispozițiilor legale în vigoare. Contractul poate fi modificat numai prin acordul de voinţă al părţilor, exprimat prin act adiţional la prezentul contract.

 

15.2. Clauzele prezentelor termene şi condiţii se completează cu dispozițiile legale în vigoare.

 

15.3. Prezentele termene şi condiţii se supun dispoziţiilor legii române.

 

15.4. Prezentele termene şi condiţii nu aduc atingere niciunui alt contract încheiat între Părţi.

 

15.5. În cazul oricărui conflict, inconsecvențe, neconcordanțe sau dispoziții derogatorii între prezentele Termene și Condiții și prevederile oricărui contract încheiat cu Beneficiarul respectivul contract va prevala.

 

16.6. Prestatorul își rezervă dreptul de a modifica în orice moment prezentul document (Termene și condiții), varianta actualizată fiind disponibilă în permanență, în mod gratuit, pe Site, Secțiunea „Termene și condiții”.

 

ANEXA 1

 

Informații privind exercitarea dreptului de retragere. Politica de retragere aplicabilă pentru persoanele fizice – consumatori conform OUG 34/2014.

 

Prezenta politică se aplică numai în situația Beneficiarilor, care au calitatea de consumatori.

 

I. Dreptul de retragere – reguli de aplicare

 

Aveți dreptul de a vă retrage din prezentul contract, fără a preciza motivele, în termen de 14 zile.

 

Perioada de retragere expiră după 14 zile începând de la data încheierii contractului, respectiv data confirmării de către Prestator a comenzii plasate de Beneficiar, pe platforma Prestatorului sau transmiterii contractului semnat de către Prestator.

 

Excepție – dreptul de retragere nu se aplică în următoarele situații:

 

Vă informăm că dreptul de retragere nu este aplicabil, printre altele, în oricare dintre următoarele situații: (i) după prestarea integrală a serviciilor sau 

(ii) pentru furnizarea de conținut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă a început executarea contractului.

 

Astfel, vă rugăm să aveți în vedere următoarele:

 

Cu privire la conținutul și serviciile digitale, obiect al contractului: odată cu începerea executării contractului dintre dumneavoastră și Prestator și anume odată cu activarea contului de utilizator al dumneavoastră în vederea accesării platformei de către dvs.sau odată cu participarea la cursuri pe platforme externe(ex Google Meets), veți pierde dreptul de retragere menționat mai sus, în condiţiile în care: ne-ați dat acordul prealabil expres pentru începerea prestării serviciilor digitale și ați confirmat că ați luat cunoştinţă de faptul că veți pierde dreptul de retragere în consecinţă. Astfel, după activarea contului dumneavoastră de utilizator în vederea accesării platformei sau inceperea executarii contractului pe alte platforme externe de interactiune online, nu mai aveți dreptul de retragere din contract, iar Prestatorul nu poate fi obligat la restituirea prețului.

 

II. Exercitarea dreptului de retragere

 

Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să ne informați cu privire la decizia dvs. de a vă retrage din contract, utilizând o declarație neechivocă, prin oricare dintre următoarele modalități:

 

a) Prin scrisoare transmisă prin poștă/curier la adresa: SMART POL, str Ghe Lazar 40, sc C ap 30, Timisoara

 

b) Prin e-mail, la adresa: admitere@smartpol.ro

 

Pentru exercitarea dreptului de retragere puteți folosi modelul de retragere alăturat; folosirea lui nu este însă obligatorie.

 

Pentru a respecta termenul-limită de retragere este suficient să trimiteți comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere. Dacă Beneficiarul nu își exercită dreptul de retragere înăuntrul termenului prevăzut mai sus, este decăzut din acest drept și nu va avea dreptul de a pretinde rambursarea sumei achitate.

 

III. Consecințele retragerii

 

Dacă vă retrageți, vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la dumneavoastră, fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informaţi cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract.

 

Vom efectua această rambursare folosind aceeași modalitate de plată ca şi cea folosită pentru tranzacţia iniţială, cu excepţia cazului în care v-aţi exprimat acordul expres pentru o altă modalitate de rambursare; în orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări.

 

ANEXA 2

 

Formular de retragere

 

Prezentul formular se completează, se semnează și se transmite către Prestator numai dacă doriți să vă retrageți din contract.

 

Către: SMART POL 

 

Numele și prenumele dvs. ………………………………………………………………………………………………

(se va completa cu numele persoanei care exercită dreptul de retragere)

 

Adresa dvs. ………………………………………………………………………………………………

(se va completa adresa persoanei care exercită dreptul de retragere).

 

Adresa de e-mail: ………………………………………………………………………………………………

(dacă optați pentru transmiterea confirmării de primire a formularului de retragere prin e-mail)

 

Vă informez prin prezenta cu privire la retragerea mea din contractul referitor la furnizarea următoarelor servicii / produse:

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

(se va completa cu serviciile/produsele la care doriți să renunțați)

 

Comandate la data ………………………………………………………………………

(se va completa cu data plasării comenzii)

 

Solicit returnarea banilor (dacă este cazul) în contul ………………………………………….………………………………………………… deschis la …………………………………………………………………., titularul contului ……………………..

 

Semnătura consumatorului:________________________

(doar în cazul în care acest formular este notificat pe hârtie)

 

Data: ………………………………………

 

ANEXA 3 – Nota de informare GDPR

 

Stimate domnule/ Stimată doamnă

 

Subscrisa SMART POL (denumită în continuare Societatea)

 

vă înaintăm prezenta

 

NOTĂ DE INFORMARE

 

privind prelucrarea datelor cu caracter personal în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 (denumit în continuare GDPR) și legislația națională privind protecția și securitatea datelor personale

 

1. Date personale prelucrate:

 

Societatea prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, acestea fiind, în special, următoarele:

 

(i) date cu privire la persoana dumneavoastră (precum: nume, prenume, data nașterii, cetățenie, cod numeric personal, serie, număr, etc.)

 

(ii) date de contact (ex.: număr de telefon, e-mail, adresa de domiciliu/reședință etc.);

 

(iii) alte date relevante în cadrul raportului contractual (date cu caracter personal în vederea executării contractului încheiat cu societatea);

 

(iv) datele prepușilor și terților cuprinse în înscrisurile pe care ni le aduceți la cunoștință;

 

(v) semnătura;

 

(vi) imagini și înregistrări audio/video din cadrul cursului, ce face obiectul contractului încheiat cu Societatea;

 

(vii) date puse la dispoziție de către dumneavoastră prin poștă, telefon, e-mail sau mesaje în rețelele sociale;

 

(viii) datele de contact și istoricul mesajelor electronice din cadrul conversațiilor purtate cu Societatea;

 

(ix) date colectate din alte surse, în condițiile legii (spre exemplu, date colectate de către partenerii noștri din domeniul marketing, financiar, ș.a. cărora le-ați furnizat datele dumneavoastră și ați fost de acord ca acestea să fie transmise unor terțe persoane, în formă clară sau anonimizată).

 

2. Scopul prelucrării

 

Societatea prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal în următoarele scopuri:

 

(i) Încheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau încetarea contractului încheiat cu Societatea, inclusiv realizarea activităților efectuate de Societate în interesul dumneavoastră în virtutea contractului încheiat între dumneavoastră și Societate;

 

(ii) Prezentarea produselor și serviciilor Societății;

 

(iii) Prelucrarea/înregistrarea solicitărilor efectuate de către dumneavoastră;

 

(iv) Recepționarea plății efectuate de către dumneavoastră, respectiv restituirea unor sume de bani, după caz;

 

(v) Comunicarea produselor și materialelor promoționale ale Societății;

 

(vi) Verificarea veridicității datelor furnizate și preîntâmpinarea unor eventuale fraude;

 

(vii) Efectuarea statisticii și a analizei (datele dumneavoastră, în acest caz, se prelucrează într-o modalitate anonimizată);

 

(viii) Perfecționarea produselor și serviciilor Societății pe care le utilizați, în vederea oferirii de produse și servicii personalizate și asigurării unor servicii de mai bună calitate din partea angajaților noștri;

 

(ix) Transmiterea de oferte publicitare prin telefon, prin intermediul materialelor tipărite sau online;

 

(x) Oferirea unui răspuns eficient și rapid la întrebările dumneavoastră și/sau pentru rezolvarea oricărei probleme în legătură cu utilizarea serviciilor Societății;

 

(xi) Primirea și/sau transmiterea corespondenței;

 

(xii) Informarea dumneavoastră și comunicarea cu dumneavoastră;

 

(xiii) Întocmirea documentelor financiar – contabile necesare potrivit legii;

 

(xiv) Arhivarea în condițiile legii;

 

(xv) Gestionarea și administrarea sistemului IT, platformei online și de prelucrare a informației, precum și mentenanța aplicațiilor și sistemelor IT utilizate de către Societate;

 

(xvi) Respectarea dispozițiilor Regulamentului (UE) nr. 2016/679, precum și a legislației naționale privind protecția datelor cu caracter personal.

 

3. Temeiul legal al prelucrării datelor

 

Temeiurile juridice ale prelucrării datelor cu caracter personal sunt reprezentate, după caz, de:

 

(i) Art. 6 alin. 1 lit. a) din Regulamentul (UE) nr. 2016/679 – în baza consimțământului dumneavoastră, pentru prelucrarea datelor cu caracter personal pentru unul sau mai multe scopuri specifice;

 

(ii) Art. 6 alin. 1 lit. b) din Regulamentul (UE) nr. 2016/679 – prelucrarea este necesară pentru executarea contractului încheiat cu Societatea sau pentru a face demersuri la cererea dumneavoastră, înainte de încheierea contractului cu Societatea;

 

(iii) Art. 6 alin. 1 lit. c) din Regulamentul (UE) nr. 2016/679 – prelucrarea este necesară pentru îndeplinirea unei obligații legale care revine Societății;

 

(iv) Art. 6 alin. 1 lit. f) din Regulamentul (UE) nr. 2016/679 – prelucrarea este necesară în scopul intereselor legitime urmărite de Societate sau de o parte terță.

 

În măsura în care sunt necesare categorii speciale de date cu caracter personal, prelucrarea datelor cu caracter personal se va realiza, după caz, în temeiul:

 

(i) Art. 9 alin. 2 lit. a) din Regulamentul (UE) nr. 2016/679 – în baza consimțământului dumneavoastră, pentru prelucrarea datelor cu caracter personal pentru unul sau mai multe scopuri specifice.

 

4. Persoane care vor avea acces la datele cu caracter personal

 

Datele dumneavoastră personale sunt destinate utilizării de către operator (Societatea) şi sunt comunicate următorilor destinatari, dacă este cazul.

 

Companiilor din grupul Smart Pol, aflate pe teritoriul României.

 

Alte Entități: instituții bancare (în vederea realizării operațiunilor bancare), succesorilor (pentru continuarea furnizării serviciilor, în cazul în care Societatea este transmisă unei alte entități), ANAF, consultanți fiscali, juridici, experților contabili etc.

 

Dezvăluirea datelor către terți se face în baza temeiurilor legale ale prelucrării pentru categoriile de destinatari precizați anterior.

 

5. Perioada de stocare a datelor cu caracter personal

 

Datele dumneavoastră personale sunt păstrate atâta timp cât subzistă scopul prelucrării acestora.

 

Aceste date vor fi păstrate pe durata executării contractului dintre dumneavoastră și Societate precum și, după caz, pe durata de 3 ani calendaristici ulterior furnizării produselor sau serviciilor digitale prevăzute în contract, cu excepția altui termen indicat în contract sau prevăzut de lege. De asemenea, Societatea are obligația de a respecta termenele de păstrare/arhivare/stocare a datelor dumneavoastră cu caracter personal, potrivit prevederilor legale aplicabile.

 

6. Drepturi în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal

 

Conform prevederilor legale aplicabile, beneficiați de dreptul de acces, dreptul la rectificare, dreptul la ștergerea datelor, dreptul la restricționarea prelucrării, dreptul la portabilitatea datelor, dreptul la opoziție și dreptul de a nu fi supus unor decizii automate sau profilare.

 

Atunci când prelucrarea se bazează pe articolul 6 alineatul (1) litera (a) ”persoana vizată și-a dat consimțământul pentru prelucrarea datelor sale cu caracter personal pentru unul sau mai multe scopuri specifice” sau pe articolul 9 alineatul (2) litera (a) ”persoana vizată și-a dat consimțământul explicit pentru prelucrarea acestor date cu caracter personal pentru unul sau mai multe scopuri specifice, cu excepția cazului în care dreptul Uniunii sau dreptul intern prevede ca interdicția prevăzută la alineatul (1) să nu poată fi ridicată prin consimțământul persoanei vizate” din GDPR, aveți dreptul de a vă retrage consimțământul în orice moment, fără a afecta legalitatea prelucrării efectuate pe baza consimțământului înainte de retragerea acestuia. Astfel, puteți modifica sau elimina consimțământul în orice moment, și vom acționa imediat în consecință, cu excepția cazului în care există un motiv legal sau un interes legitim pentru a nu face acest lucru.

 

Menționăm că intervenția asupra datelor, pe care ni le-ați furnizat, poate fi de natură să împiedice executarea contractului încheiat între dumneavoastră și Societate. În acest caz Societatea este exonerată de răspundere.

 

Pentru exercitarea drepturilor dumneavoastră vă rugăm să ne contactați direct la datele de contact menționate mai jos.

 

În cazul în care considerați că drepturile vă sunt încălcate sau datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați. De asemenea, aveți dreptul de a depune o plângere în fața Autorității Naționale pentru Supravegherea și Protecția Datelor cu Caracter Personal competente.

ACTUALIZARI VIITOARE

Continutul acestor prevederi poate suferi modificari, ca urmare a evolutiei pietei, actualizarii gamei de servicii pe care le prestam sau a modificarilor legislative in domeniul. Vom publica orice noua versiune a acestei Informari pe website-urile noastre.


Va recomandam sa verificati la fiecare utilizare a website-urilor apartinand Smart Pol, prezentele prevederi, pentru a fi tot timpul informati in legatura cu acestea. Prin accesarea website-urilor Smart Pol sau utilizarea serviciilor Smart Pol prin intermediul website-urilor mentionate, ulterior modificarilor, se vor considera acceptate, noile prevederi.

SUNTEM AICI PENTRU DUMNEAVOASTRA

bottom of page