top of page

Chestorul Giurea, cel mai nenorocit șef de inspectorat de poliție de frontieră din țară!


Cam așa ar suna titlul unui articol al iubitorilor de circ și a celor care se hrănesc din scandaluri pentru a atrage atenția și zeci de membrii.


Aș putea să vă povestesc cum a decurs prima ședință de dialog social la care am participat noi, cei de la SMART POL, ca pe un serial din Game of Thrones, cu decapitări și sulițe trase direct în inimă, dar aleg să vă informez corect și să redau cu acuratețe firul evenimentelor.


Ați plecat?!? Încă nu?! Bun! Nu sunteți cu Antena 3!


Cu un inspector șef deschis la dialog și la a asculta măcar, problemele și propunerile angajaților săi, am discutat următoarele:


1 Reanalizarea fișei postului pentru conductorii câini în vederea acordării sporului pentru suprasolicitare neuropsihică.


2 La I.T.P.F. Timișoara nu se vor plăti vreodată ore suplimentare decât în cazuri mega-excepționale.


3 Încadrarea pe grupe de muncă speciale a colegilor de la administrativ și secretariat.


4 Pregătirea fizică a polițiștilor. Se va reveni asupra deciziei de a limita orele de sport, cu rugămintea de a reține totuși posibilitatea scăzută de recuperare a celor 6 ore pe săptămână, datorită presiunii migraționiste și lipsei de personal.


5 Delegarea polițiștilor în cadrul I.T.P.F. Timișoara, un "must have" al supravegherii la frontiera cu Serbia, se va face în continuare în cele mai dezavantajoase condiții pentru polițiști dar fără vreo încălcare a drepturilor acestora.


6 Modul de reținere al cotizație sindicale. Aici ne-am certat ca chiorii! Unii ar zice că pentru bani dar noi am făcut-o pentru a apăra principiul liberei asocieri și pentru ca instituția să nu se mai auto-proclame paznicul legii dialogului social cu toată adunătura ei de juriști și contabili bine-intenționați dar insuficient pregătiți.


7 Planificarea concediilor pentru polițiști cu respectarea fracției de 21 de zile și posibilitatea de a solicita ulterior oricâte zile doresc aceștia, cu garanții clare că nu vor mai apărea situații în care polițiștii de frontieră să fie obligați să ia un număr de 7 zile de concediu cu weekend-ul inclus.


8. Orice raport privind recuperarea orelor suplimentare efectuate înainte de 01.04.2018 se va aproba.


Concluzii:


Inspectorul șef a fost un partener de dialog respectabil. A ascultat părerile tuturor deși nu este varianta lui preferată de comunicare. A acceptat semnalările noastre privind încălcarea drepturilor polițiștilor și și-a luat angajamentul să le soluționeze. Sport, ore suplimentare, spor conductori câini, concedii, etc. Așteptăm să pună în practică cele discutate și îi mulțumim anticipat dacă se ține de cuvânt!


Cei din soborul acestuia încă nu înțeleg sintagma de parteneri de dialog social și se tot auzea prin sală cât de nerespectuos este să vorbim deodată cu inspectorul șef pentru că vorba aceea, el este inspector șef.


La I.T.P.F. Timișoara dialogul social este în fază incipientă dar sunt premise reale de a construi soluții durabile pentru polițiști, prin deschiderea evidentă a instituției către o comunicare conducere – angajați.


La I.T.P.F. Timișoara încă se poartă războaie izvorâte din ambiții personale și asta nu poate fi șters cu buretele. Îi solicităm pe această cale inspectorului șef să își țină câinii în lesă și să îi folosească doar în interesul legitim al instituției și nu pentru a hăitui angajații incomozi. Dublul rol al sindicatelor presupune și intervenția noastră pentru a dezamorsa conflictele apărute între angajații nemulțumiți și managerii junior de la sectoare.


"Ura, minciuna și dezbinarea îi caracterizează doar pe cei care și-au depus deja armele"


Echipa SMART POL

2.202 afișări0 comentarii

Komentarze


bottom of page